I förra veckans kolumn skrev jag om vitkålen och det är inte hälften så tråkigt som det låter men kanske en tredjedel. Vitkål väcker starkare känslor än du tror och jag fick ovanligt många mejl, bland annat detta: "Hej!Näe, detta är inget ekivokt mail. Jag är bara nyfiken på receptet på den krämiga såsen till Spagettin.Ro hit är du bussig.Mvh Tom"Hacka vitkål tunt men inte fint, smalt. Riv morot på den grova sidan av järnet. Hacka vitlöken vårdslöst, ingen har dött över en för stor bit vitlök. Eller så har någon det och ni påminns om ett svårt trauma i vilket fall jag ber om ursäkt.Snåla inte med olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna i kanske fem minuter vad vet jag. Sänk plattan och häll över lite pastavatten och blanda sedan ner crème fraiche och var försiktig så att du inte fräser bort allt det goa fettet. Svartpeppra och dränk såsen i en balja Trocomare, om du inte är en Herbamare-mes som inte pallar för trycket. Blanda den extremt al dente spagettin ner i pannan och låt såsen tränga in, om det nu fungerar så.