Jag har så mycket bilder i mobilen som inte måste prånglas ut, förstås. Men visst ser ni gärna att jag prånglar ut diverse daterade grejer? Som påsken tillexempel, den har vi inte pratat om. Inte mycket att säga kanske, men ett par inlägg kan det nog bli. Vi börjar med en tvåstegsraket som är ett jättegott recept som även blev jättegott. Vegetarisk matjestårta! Det här alltså inte en lånad bild, JAG har gjort den här tårtan! Jag äter inte sill och det har väldigt lite med min vegetarism att göra och väldigt mycket med fy FAN så äckligt att göra. Men man kan inte förneka det gulliga i att det finns en sill som heter Matjes. Som en populär kille i klassen som har ett väletablerat smeknamn. "Vet du var Matjes är?" "Han står därborta och snackar med några tjejer i nian" "KINGEN" Min tanke, medan jag for fram över tangenterna, var att jag inte skulle googla matjes. Jag vill fantisera fritt kring vad matjes är. Om det är en ras av sill eller om det är en sill som egentligen inte är en sill och därför måste heta något som sticker ut. Men nu gjorde jag det ändå. Och döm om min förvåning. Matjes är lagrad på tunna och konserveras sedan med socker, kanel, kryddpeppar och nejlika. Samt ibland sandelträ. Så man nedlägger den sillstinkande sillen tillsammans med de ljuvligaste smakerna och dofterna vi har? Kapitalförstöring av ingredienser. Enligt wikipedia kommer matjessillen från Nederländerna. Så då söker jag på ordet matjes som visar sig betyda mattor på nederländska. Ah, för att sillen är skivad tunt? Jag skriver in matjessill, men det heter pekelharing. Jag är så vilse i översättning nu. Och jag måste tvätta mig under armarna och sända live på instagram om en stund. Men gör receptet, för det var gott så in i pekelharingen!