Jag märkte inte ens när F-müsli slutade heta F-müsli. Men jag märkte när min guldmüsli plötsligt innehöll 20 procent frön och nötter istället för 45 procent frön och nötter. Jag är inget matematiskt geni, men från 45 till 20, det är väl en minskning med 25 procent, eller? Hur jag märkte det? Genom att kvävas av 99 procent "nougatpuffar". Puffar. Puffar. Alltså luft. Fast istället för ren luft så är luften fylld av havre. Som sedan imaginärt doppats i nougat. Nougat är ett smidigt ord att smyga in, det måste jag ge er Axa, men efter en enda tugga så höjer kunden sin knutna näve mot himlen och svär, med sin av havreluft geggfyllda gom, att aldrig någonsin köpa guldmüsli igen. Och exakt här och nu, när jag sitter och skriver detta samtidigt som jag lusläser på Axas hemsida, så inser jag att det finns två sorters guldmüsli. Joachim köpte fel. Men jag kan inte kasta det här inlägget, det tog för lång tid att skriva för att kassera. Så för att kompensera kan jag berätta för er att Axa's Original Guld är den godaste müslin jag vet. Varför någon någonsin med flit och medvetenhet skulle välja den med puffad luft är ett stort mysterium.