Om man kommer på att man vill göra pizza klockan 18 får man hoppa över jäsdeg och använda bakpulver. Gör en sconesdeg på cirka 8 deciliter mjöl (4-6 portioner) Fräs tre (ja tre) hackade vitlöksklyftor i olivolja i en kastrull, låt dem bli bruna om du gillar smaken, jag brukar bara låta dem bli mjuka. Häll över 3-4 dl krossade tomater samt fyra matskedar tomatpuré. Salta. Låt puttra. En tomatsås kan stå och koka ett år. Knåda ut degen på en smörad eller oljad plåt. Håll inte på och pilla med kanterna då blir du bara galen, kanter blir det ändå. Använd en sked för att fläka ut tomatsåsen på degen. Gör inte som proffsen för då ser det ut som sodom i köket efteråt. Lek inte kock. Sprid ut rikligt med riven ost, gärna riven mozzarella. Eller Jarlsbergsost. Lägg på färska champinjoner, inte burkchampinjoner det här är inte Ryssland, hackad färsk sparris, coctailtomater och skivad färsk mozzarella. Som avslutning; sprid ut frodig ruccola över hela härligheten. In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Färdigt. Ps. Slösa inte dyra ingredienser på otacksamma ungar. Fräs färs med tacokrydda och ös på ett tjockt lager.