Grillade pimientos de padron är gott, pimientos de padron fyllda med färskost är godare. För ett par veckor sedan brände vi oss i munhålan hos Elin eftersom det hade blivit någon slags snedtändning i styrkan på det gröna. I förrgår köpte jag en påse gröna långa paprikor som inte var pimientos de padron men heller inte var någon slags chili. Det stod Paprika. Och: "nötig smak." Vilken nöt avses? Nöten som doppats i djävulens saliv och lösningsmedel. Nötig smak som i Du kommer känna dig dum som ett nöt innan du dör av hjärtsnörp. Vi har ju kommit överens om att det inte ska vara så svårt att laga mat, men när ingredienserna motarbetar dig innan du ens börjat, när något så enkelt som ett snitt och en klutt, det enkla i livet, blir till en kväll med smärta. Men sen tänkte jag att det starka säkert försvinner i ugnen, så jag smakade. Och tungan och halsen brann. Jag gurglade mjölk och vred mig i pina. Och då började näsan rinna och jag snöt mig och fick det på näsväggarna. Och när jag skulle lägga mig så satte jag tvättade händer mot ögonen men det starka var kvar och nu är jag blind och jag skriver det här till er på chans och rutin. Joachim tyckte att jag var dum som ett nöt som inte tog bort kärnorna. Men så enkelt är det väl inte? Någon så till mig en gång för länge sedan att om man tar bort hela stjälken från en vitlöksklyfta så luktar man inte vitlök i munnen sedan. Men det är väl också en myt?